Hvorfor bli fadder?

De fleste behøver ikke noen grunner til å bli fadder. Vi følger alle med i medier og aviser, men for noen sitter det kanskje litt lengre inne å binde seg til en fast sum i måneden. Dersom du er en av dem skal vi nå prøve å forklare hvorfor det koster så lite, men gir så mye når du blir fadder hos en ideell organisasjon.

Det går ikke en dag uten at flere tusen barn omkommer av årsaker som så lett kunne vært forhindret. Det kan være fordi de ikke har tilgang til rent drikkevann, som igjen gir dehydrering og gjør de lett mottagelige for dødelige sykdommer som malaria, hiv og aids. Mange barn sulter og blir utsatt for vold, og lever et liv i fattigdom uten muligheter til utdanning. Det er et skrikende behov for penger slik at de kan få den medisinen de trenger, den skolen de burde hatt og den tryggheten de lengter etter.

Men alt dette er du nok klar over allerede. Det er ingen hemmelighet at de fleste i Norge lever under ekstremt gode vilkår, sett i sammenheng med det som skjer i andre deler av verdenen. Derfor skal vi heller komme med noen grunner som kan gjøre fadderprogrammet hverdagen til også deg bedre.

Se resultatet

Hvis du velger et fadderprogram der du blir tildelt et eget fadderbarn, vil du garantert kjenne på følelsen av å ha hjulpet noen andre som trenger det som mest. Når noen fra TV-aksjonen ringer på døra og ber om noen slanter, så gir de fleste av oss penger. Men vi ser sjeldent noe til resultatene, og tenker neppe over summen vi ga. Det er så annerledes med et fadderbarn.

Fra første sekund får man vite navn og alder på fadderbarnet, og etterhvert mottar man også bilder. Man kan selv sende bilder, tegninger og lignende i retur til barnet, og lære den å kjenne. Å være fadder for et fadderbarn over flere år er litt av en reise i det du ser barnets utvikling, og du kan også komme ikontakt med familien, som helt sikkert vil vise sin takknemmelighet.

Mange bestemmer seg også for å reise å besøke fadderbarnet, noe som helt klart vil være en opplevelse for livet. Du vil kjenne på takknemmeligheten og de små kronene du gir hver eneste måned vil være verdt tusen ganger mer.

Hjelp et helt samfunn

Barna som er med i fadderprogrammet mottar ikke støtten din direkte, men pengene du gir brukes til å bygge opp lokalsamfunnet. Fadderbarnet, dets familie og venner, vil på denne måten alle sammen nyte glede av pengene du gir. Kanskje sikrer pengene din utdanningen til en hel skoleklasse, eller vaksiner til en halv landsby.

Tar du turen nedover for å besøke fadderbarnet kan du altså få inntrykk du ikke trodde var mulig. Hvis du får informasjon om hvordan landsbyen hadde det før bistanden begynte vil nok inntrykkene være sterke når du ser hvor store forskjeller de små bidragene dine har gjort.

Er det noe å tenke på? Bli fadder!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *