Forut

FORUT er en helnorsk, solidarisk organisasjon som jobber for å bedre barns helse og rettigheter i fem ulike land. Organisasjonen har drevet på i over tjue år, og har i senere tid fått mye skryt for at de driver med effektiv bistandshjelp.

FORUT har hovedkontor i Gjøvik og jobber tett mot landets mange barnehager og skoler. De arrangerer årlig en «barneaksjon» der målet er at norske barn skal hjelpe andre barn som trenger det mest. De setter viktig fokus i tidlig alder som kan hjelpe våre barn å skjønne at ikke alle har det like bra rundt om i verden.

Der de store hjelpeorganisasjonene jobber i flere hundre land, så er FORUTs prosjektland noe mindre (allikevel minst like viktig). De jobber i henholdsvis Malawi, Sri Lanka, India, Nepal og Sierra Leone, og har i sine aktive år forandret livet til mange barn og unge. På deres nettsider kan du blant annet lese om hele landsbyer som har blitt fornyet og undertrykte, unge kvinner som endelig har kommet seg i utdanning.

Å bli fadder hos FORUT koster ikke mye. Du kan selv velge hvor mye du vil gi månedlig, men «standardsummen» på 200kr vil forandre hverdagen for mange barn. Du får ikke noe spesifikt fadderbarn her, men ved å bli fadder bidrar du til at samtlige barn får de rettighetene, den medisinen og den næringen de har krav på.

FORUT har de seneste årene hatt en formidabel vekst når det kommer til antall hjulpne barn, og spesielt kvinner, i disse u-landene. La oss fortsette økningen ved å bli fadder!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *