Kan man besøke fadderbarn?

Å bli fadder er en fantastisk måte å hjelpe noen som virkelig trenger det på. Ordner man seg et fadderbarn, sikrer man samtidig seg at man får respons på at bidragene du gir faktisk hjelper. Men kun ved å besøke fadderbarnet kan man virkelig se hvor stor nytte den bistanden som de ideelle organisasjonene gjør har på et lokalsamfunn!

Så svaret på spørsmålet er naturligvis – ja. De fleste organisasjonene som har en fadderordning der du blir tildelt et fadderbarn har også rutiner som gjør det mulig å besøke det aktuelle barnet. Rutinene er varierende, men både Plan Fadder og SOS Barnebyer har gjort det mulig for mange faddere å besøke deres kjære fadderbarn.

Slik gjør du

Først må du naturligvis bli fadder hos en organisasjon som tilbyr ordninger for fadderbarn. Plan Norge er en av de største på dette, og har over 127 000 aktive faddere bare her til lands. Det er åpent for alle som er fadder å ta turen for å besøke fadderbarnet, men slike møter må organiseres via den respektive organisasjonen, og du må være ute i god tid før besøket skal finne sted.

Hos Plan Norge må du ta kontakt med dem senest åtte uker før avreise. Besøket skjer i felleskap med en representant fra det lokale kontoret, og varer i én dag. Du må naturligvis dekke reise- og oppholdskostnader selv, men skal vi tro de som har utført et slikt besøk så er det absolutt verdt hver eneste krone.

Slik føles det å besøke et fadderbarn

På Plan Norges nettsider kan vi lese om flere kvinner og menn i ulike aldre som har tatt turen til et helt fremmed land for å besøke fadderbarnet sitt. En av dem er Oslo-læreren Lena Torsvik, som besøkte fadderbarnet sitt Francisco i Latin-Amerika. Bidragene hennes har ikke bare forandret den unge guttens liv, men møtet skulle gjøre inntrykk for Lena i evig tid fremover.

– Det gjorde så godt å se at det virkelig nytter å være fadder.

Det er nettopp denne bekreftelsen mange av oss er ute etter når vi gir bort pengene våre. Og når vi vet at vi ikke kommer til å få den, unngår vi kanskje å gi penger. Derfor er fadderprogrammene gull verdt, noe stadig flere nordmenn oppdager.

Familien Aspaas reiste helt nord i Vietnam for å besøke fadderbarnet sitt. De norske guttene var jevnaldret med den vietnamesiske, og tross språkbarrieren ble det et svært hyggelig besøk som har satt spor i hele familien. Det gjør helt klart sterke inntrykk å se hvordan fattigdommen preger hverdagen til et lite lokalsamfunn, men samtidig er det godt å se at bidragene hjelper.

– Det slo oss at det er lite som skal til for at hverdagen deres kan bli mye bedre.

Bli fadder uansett

Om du ikke har muligheten til å besøke fadderbarnet ditt per dags dato, er det allikevel ingen grunn til å ikke bli fadder. Fra avstand kan du se hvordan liv blir forandret takket være innsatsen din, og når tiden er inne kan du reise og se hvordan fadderbarnet har fått det.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *