Alternative måter til å være fadder

Det vanligste når man melder seg inn i en ideell organisasjon er å bli fadder, og da bestemmer man seg samtidig for at man skal gi en fast sum hver eneste måned. Dersom dette ikke er noe for deg finnes det flere alternativer til fadderprogrammene, som man også kan bruke i tillegg til å være fadder.

Som firma kan du for eksempel gi firmagaver, og du kan som privatperson donere enkeltbeløp. Eller gjøre alt sammen. I denne artikkelen skal vise på alternative måter å støtte bistandsarbeidet på, foruten om det å være fadder.

Gaver med mening

I stedet for å donere penger kan du kjøpe noe av en ideell organisasjon. Inntektene av dette går uavkortet til bistandshjelp, så dette er også en fin måte å bidra på som gir deg noe igjen. Produktene varierer fra organisasjon til organisasjon, men det kan være snakk om alt fra nøkkelringer til håndlagde pyntegjenstander. Det er ofte vanlig å kjøpe til/fra-kort på denne måten, slik at du får det du allikevel skal kjøpe, og samtidig hjelper noen som trenger det.

Firmagaver

Kanskje er du sjef for en bedrift eller driver et mindre foretak for deg selv – da kan du glede dine ansatte med gaver, samtidig som du helt sikkert gleder noen som får nyte glede av pengene du brukte på produktet. Man kan kjøpe gavekort, julekort og diverse gaver og dele ut til firmaet, og pengene går uavkortet til hjelpen som organisasjonen driver med. Plan Norge har for eksempel en fin nettbutikk som selger mye spennende.

Donere enkeltbeløp

I stedet for å være fadder kan du til samtlige organisasjoner donere enkeltbeløp, enten via kredittkort, bankoverføring eller via telefonen. På denne måten får du ikke noe fadderbarn og noe direkte respons på hva donasjonen din brukes til, men samvittigheten får seg en boost og bidraget ditt er helt klart viktig for organisasjonens videre arbeid.

Fadderskap i gave

Dersom du allerede er fadder selv, og vet om noen andre som kanskje kunne tenkt å bli det, kan du gi bort et fadderskap. Du betaler da den vanlige summen i måneden, men mottageren blir den respektive fadderen og får opprettet kontakt med sitt eget fadderbarn. Du gleder ikke bare et fattig barn, men også en annen som kan få den gleden det er å være fadder. Kanskje den perfekte gaven når du sliter med å finne riktig julegave til den som «har alt»?

Verdensgaver

UNICEF har lansert et program som lar deg gi gaver til de som trenger det. Via nettbutikken deres kan du for eksempel kjøpe en pakke med vannrensetabletter, eller vinterjakker til syriske barn. Det du får er da et flott kort som forklarer hva du har gjort, mens de som trenger det mottar gaven. Kortet gir du i gave til en kjenning av deg, som helt sikkert vil sette pris på det du har gjort. En fin måte å slå «to fluer i en smekk» på der du gleder flere parter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *